add

Κυριακή, 23 Σεπτεμβρίου 2012

ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΓΕΜΙΣΤΕΣ ΜΕ ΦΕΤΑ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΑ




Υλικά για 6 άτομα
18 πιπεριές κέρατο
150 γραμ φέτα
1 μικρή ντομάτα ξεφλουδισμένη και ξεσποριασμένη
1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 κουτ της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 κουτ της σούπας ψιλοκομμένη κόκκινη πιπεριά
2 κουτ της σούπας ελαιόλαδο για τη γέμιση
1 φλιτζ του καφέ ελαιόλαδο για το άλειμμα των πιπεριών
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

ΒΗΜΑΤΑ:
1.Σε μια κατσαρόλα με άφθονο βραστό αλατισμένο νερό ζεματάτε τις πιπεριές για 5 λεπτά ώστε να μαλακώσουν. Τις ακουμπάτε σε απορροφητικό χαρτί να στεγνώσουν και στη συνέχεια κόβετε το πάνω μέρος τους που είναι οι σπόροι μαζί με το κοτσανάκι .

2.Ετοιμάζετε το μείγμα της γέμισης Σε ένα μπολ ρίχνετε τη φέτα θρυμματισμένη , το κρεμμυδάκι, το μαϊντανό, τη ψιλοκομμένη κόκκινη πιπεριά , άφθονο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο. Δουλεύετε το μείγμα καλά με ένα πιρούνι ώστε να γίνει απόλυτα ομοιογενές.

3.Παίρνετε τις πιπεριές και με τη βοήθεια ενός μικρού κουταλιού του γλυκού τις γεμίζετε με το μείγμα. Τις απλώνετε σε ένα ταψάκι λαδωμένο του φούρνου και τις αλείφετε με το ελαιόλαδο με τη βοήθεια ενός πινέλου.

4.Τις ψήνετε στο φούρνο στους 170ο για ½ ώρα και μέχρι να ροδοκοκκινίσουν και να αρχίσει να λειώνει το μείγμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου