add

Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2014

food+drink//ΤΥΡΟΠΙΤΑΚΙΑ ΤΡΙΓΩΝΑ

ΤΥΡΟΠΙΤΑΚΙΑ ΤΡΙΓΩΝΑ
Υλικα:
·        250 γρ τυρι φετα
·        100 γρ. γραβιέρα τριμμενη
·        2 αυγα
·        1 φλυτζανι γαλα
·        1 κ.γ δυοσμο φρεσκο ψιλοκομμενο
·        ½ κ.γ κολιανδρο τριμμενο
·        1 πακετο φυλλα κρουστας.
·        Λιγο βουτηρο λιωμμενο για το αλειμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ λιωνετε τη φετα.Προσθετετε και την γραβιέρα,τα αυγα,το δυοσμο τον κολιανδρο και το γαλα.Τα ανακατευετε ολλα μαζι και κανετε μια ζυμη.Απλωνετε τα φυλλα πανω στον παγκο και τα κοβετε σε 4-5 λωριδες.Παιρνετε μια λωριδα και την αλειφετε με βουτηρο.Στην ακρη του φυλλου βαζετε μια μικρη κουταλια από τη ζυμη και το διπλωνετε σε τριγωνο.Συνεχιζετε και με τα υπολοιπα.Βουτηρωνετε ένα ταψι και απλωνετε τα τυροπιτακια.Ψηνετε σε προθερμασμενο φουρνο στους 180 βαθμους μεχρι να ροδισουν.

Αν θελετε μπορειτε να τα τηγανισετε αντι για το φουρνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου