add

Τρίτη, 7 Οκτωβρίου 2014

food+drink//ΛΟΥΚΟΥΜΑΔΕΣ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΙ ΜΕ ΜΕΛΙ & ΚΑΝΕΛΑ

ΛΟΥΚΟΥΜΑΔΕΣ 

ΥΛΙΚΑ-ΖΥΜΗ
1 κιλο αλευρι για ολες τις χρησεις
1 λιτρο νερο χλιαρο.
40 γραμαρια μαγια.
1 κουταλι σουπας ζαχαρη.
½ κουταλακι του γλυκου αλατι.
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ.

Μελι-καννελα-ζαχαρη αχνη.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα βαθυ σκευος διαλυουμε τη μαγια με λιγο νερο.στη συνεχεια προσθετουμε και το υπολοιπο νερο .Συνεχιζουμε προσθετοντας και ανακατεβοντας συνεχως να μη σβολιασει σιγα σιγα το αλευρι τη ζαχαρη το αλατι .Συνεχιζουμε το ανακατεμα μεχρι το μιγμα να γινει ενας λειος χυλος.
Βαζουμε σε μια κατσαρολα  αρκετο λαδι να καψει .Με ένα κουταλι παιρνουμε λιγο χυλο και ριχνουμε μεσα.Συνεχιζουμε με το υπολοιπο.Κάθε φορα που βουταμε το κουταλι στο χυλο πριν το κανουμε τοξεπλενουμε στο νερο να μην κολλησει.
Με μια τρυπητη κουταλα βγαζουμε τους λουκουμαδες σε μια πιατελα μολις ροδισουν καλα..Ανακατευουμε τη ζαχαρη αχνη μαζι με την καννελα και αφου τους περιχυσουμε με μελι του ραντιζουμε με αυτή.Σερβιρονται παντα ζεστοι.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου