add

Παρασκευή, 24 Ιανουαρίου 2014

food+drink// Χοιρινά σουβλάκια μαριναρισμένα και πατάτες φούρνου με ρίγανη



Χοιρινά σουβλάκια μαριναρισμένα και πατάτες φούρνου με ρίγανη
...
Υλικά 
    700 γραμμ. μπούτι χοιρινό,κομμένο σε μπουκιές
    1 φλιτζάνι μαγιονέζα
   2 κρεμμύδια, κομμένα σε λεπτές φέτες
    1 κ.σ. φρεσκοτριμμένο πιπέρι 
    μαϊντανός ψιλοκομμένος
    8 ξύλινα σουβλάκια
   1 μεγάλο κομμένο κρεμμύδι
    2 πιπεριές χρωματιστές
    8 ντοματίνια
    αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για τις πατάτες φούρνου
    6 μεγάλες κίτρινες πατάτες
    6  κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
    1 κ.σ. φρέσκια ρίγανη, ψιλοκομμένη
   Αλάτι kαι φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Σ' ένα μπολ βάζουμε τη μαγιονέζα, τις φέτες των 2 κρεμμυδιών, το μαϊντανό και τρίβουμε πιπέρι. Προσθέτουμε το κρέας και ανακατεύουμε όλα τα υλικά. Σκεπάζουμε το μπολ με διαφανή μεμβράνη και αφήνουμε το κρέας να μαριναριστεί τουλάχιστον για 4 ώρες στο ψυγείο. Κατά διαστήματα ανακατεύουμε. Καθαρίζουμε και κόβουμε το κρεμμύδι στα τέσσερα, τις πιπεριές και τα ντοματίνια στα δύο. Περνάμε εναλλάξ στα σουβλάκια κρέας, κρεμμύδι, πιπεριά, ντοματίνια. Αφού τα περάσουμε όλα, τα τοποθετούμε σε πιατέλα και αλατοπιπερώνουμε. Τα ψήνουμε στα κάρβουνα για 3΄-4΄ από κάθε πλευρά. Συνολικά θέλουν 12΄-15΄ ψήσιμο.
Για τις πατάτες φούρνου: Καθαρίζουμε, πλένουμε και κόβουμε τις πατάτες στα 6. Τις βάζουμε σε κατσαρόλα, σκεπάζουμε με νερό και από την ώρα που θα πάρουν βράση, βράζουμε για 20΄.Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 250οC.Τις αραδιάζουμε σε λαμαρίνα, τις περιχύνουμε με ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε, βάζουμε φρέσκια ρίγανη και ανακατεύουμε. Ψήνουμε για 30΄-35΄.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου