add

Σάββατο, 11 Ιανουαρίου 2014

food+drink//Σοκολατόπιτα

Σοκολατόπιτα 

Υλικά
- 100 γρ. ζάχαρη
- 225 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
- 180 γρ. βούτυρο
- 1 φλιτζάνι αλεύρι (όχι γεμάτο)
- 6 αυγά (χωριστά οι κρόκοι από τα ασπράδια)
Υλικά για το γλάσο
- 200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
- 200 ml κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση
Κατ’ αρχήν, λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί. Προσθέτουμε το βούτυρο, που το έχουμε προηγουμένως κόψει σε κομματάκια, και ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε στο μείγμα τους κρόκους των αυγών (ελαφρά χτυπημένους), τη ζάχαρη και το αλεύρι. Τελευταία προσθέτουμε τα ασπράδια χτυπημένα σε σφικτή μαρέγκα και ανακατεύουμε προσεκτικά. Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα πυρέξ μεσαίου μεγέθους ή σε ταψάκι και ψήνουμε για 15-17 λεπτά σε μέτριο φούρνο.
Στη συνέχεια, φτιάχνουμε το γλάσο ανακατεύοντας σε μπεν μαρί την κουβερτούρα και την κρέμα γάλακτος. Απλώνουμε το γλάσο στο κέικ, το οποίο ωστόσο πρέπει να έχει κρυώσει λίγο προηγουμένως.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου