add

Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2013

food+drink//Ποντιακά φαγητά: Πιλάφι Σινώπης



Ποντιακά φαγητά: Πιλάφι Σινώπης
Υλικά
·         2 ποτήρια Ρύζι
·         2½ ποτήρια ζωμό Κρέατος
·         8 κουταλιές Βούτυρο
·         2 κουταλιές Αμύγδαλα ασπρισμένα
·         1 κουταλιά Φιστίκια Αιγίνης
·         ½ ποτήρι Αρακά
·         1 στήθος Κότας
·         Αλάτι
·         Πιπέρι
·         1 πρέζα Σαφράν (κρόκος)

Εκτέλεση

·         Σε μπολ βάζουμε το ρύζι και 2 κουταλιές αλάτι. Προσθέτουμε χλιαρό νερό μέχρι να σκεπαστεί το ρύζι και τ΄ αφήνουμε να μουσκέψει, μέχρι να κρυώσει το νερό.
·         Κατόπιν ξεπλένουμε και στραγγίζουμε το ρύζι.
·         Σε κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο και ρίχνουμε το ρύζι, ανακατεύουμε και τ΄ αφήνουμε να καβουρντιστεί για 10 λεπτά.
·         Σε ένα φλιτζανάκι βάζουμε μέχρι τη μέση νερό, ρίχνουμε το σαφράν και τ΄ αφήνουμε 30 λεπτά να «σταθεί».
·         Κατόπιν ρίχνουμε το σαφράν και το ζωμό κρέατος στο ρύζι.
·         Στο μεταξύ σε ένα μικρό κατσαρολάκι βράζουμε τον αρακά και το στήθος της κότας, κομμένο σε κομματάκια.
·         Μόλις μισοβράσουν, ο αρακάς με τα κομματάκια της κότας, τα ρίχνουμε στο ρύζι, κλείνουμε το καπάκι της κατσαρόλας και τ΄ αφήνουμε να βράσουν. Μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά!
·         Σε ένα τηγανάκι σοτάρουμε τα αμύγδαλα και τα φιστίκια, σε λίγο βούτυρο, τα προσθέτουμε στο ρύζι και σερβίρουμε…

Καλή Όρεξη!

* Σινώπη: Η πρώτη Ελληνική αποικία του Πόντου. Πόλη–Μητρόπολη που με την σειρά της αποίκισε όλα τα παράλια της Μαύρης Θάλασσας, ιδρύοντας άλλες φημισμένες πόλεις!
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου