add

Κυριακή, 25 Νοεμβρίου 2012

food+drink Κοτόπουλο γεμιστό με μανούρι και γραβιέρα



 Κοτόπουλο γεμιστό με μανούρι και γραβιέρα
Χρόνος Ψησίματος :15 λεπτά
Χρόνος Προετοιμασίας :45 λεπτά
Για 4 άτομα
Υλικά

1 πακέτο φιλέτο στήθος κοτόπουλου
4 φέτες προσούτο
100 γραμ. μανούρι
100 γραμ. τριμμένη γραβιέρα
12 ντοματίνια
2 κουτ. του γλυκού ξερός βασιλικός
1 κουτ. της σούπας μουστάρδα
4 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο
½ φλιτζάνι λευκό κρασί
αλάτι, πιπέρι και ελαιόλαδο για το ψήσιμο
 ΕΚΤΕΛΑΣΗ:
Κόβετε τα φιλέτα του κοτόπουλου κατά μήκος από το πλάι χωρίς να τα χωρίσετε. Ανοίγετε το κάθε ένα σε ένα μεγαλύτερο φιλέτο και αλατοπιπερώνετε και από τις δύο πλευρές. Πολτοποιείτε το μανούρι με ένα πιρούνι και το ανακατεύετε με τη γραβιέρα και 1 κουταλάκι βασιλικό. Μοιράζετε το μείγμα στα φιλέτα, τα διπλώνετε στη μέση και τυλίγετε κάθε φιλέτο με μία φέτα προσούτο. Τα βάζετε στο ταψί μαζί με τα τα ντοματίνια κομμένα στην μέση.
Ανακατεύετε το ελαιόλαδο με την μουστάρδα  και τον βασιλικό. Περιχύνετε με το μείγμα αυτό το κοτόπουλο και τα ντοματίνια. Σκεπάζετε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο με αέρα στους 200° C για 20 λεπτά. Αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο και ψήνετε άλλα 5-6 λεπτά.
Κόβετε το κοτόπουλο σε φέτες και το συνοδεύετε με τα ψητά ντοματίνια και την σάλτσα από το ταψί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου