add

Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012

food+drink//ΠΑΤΑΤΕΣ ΓΕΜΙΣΤΕΣ





για 4 άτομα:
Χρόνος προετοιμασίας: 175 λεπτά
  • 2 ΚΥΒΟΙ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ με 25% λιγότερο αλάτι KNORR
  • 4 μεγάλες ΠΑΤΑΤΕΣ
  • 3 κουταλιές ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ
  • 1/2 φλιτζάνι ΓΑΡΙΔΕΣ
  • τυρί τριμμένο ΕΜΕΝΤΑΛ
  • 1 φλιτζάνι ψιλοκομμένα ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ
  • λίγο ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΑΛΤΙΣ ΚΛΑΣΙΚΟ
  • 1/2 φλιτζάνι ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ
 
Προετοιμασία:
1. Πλένετε τις πατάτες και χωρίς να τις καθαρίσετε τις αλείφετε με το ΑΛΤΙΣ, τις τυλίγετε σε αλουμινόχαρτο και τις ψήνετε σε φούρνο προθερμασμένο στους 200 βαθμούς για 2 ½ ώρες μέχρι να τρυπιούνται με το πιρούνι.
2. Σοτάρετε τα μανιτάρια με το Βιτάμ σε τηγάνι. Προσθέτετε τις γαρίδες, την κρέμα γάλακτος, τους Κύβους και το τυρί σε κρέμα. Όταν το τυρί και οι κύβοι λειώσουν απομακρύνετε το σκεύος από τη φωτιά και το αφήνετε να κρυώσει.
3. Κόβετε τις πατάτες κατά μήκος και αφαιρείτε σκάβοντας ένα μέρος από τη σάρκα τους, διατηρώντας το εξωτερικό τους, όσο το δυνατόν, ακέραιο. Λειώνετε την σάρκα τους με πιρούνι και την προσθέτετε στο μείγμα της κρέμας.
4. Γεμίζετε τις πατάτες με το μείγμα και τις πασπαλίζετε με το τριμμένο τυρί. Τοποθετείτε τις γεμιστές πατάτες στο φούρνο και τις ψήνετε σε φούρνο προθερμασμένο στους 200 βαθμούς μέχρι να λειώσει το τυρί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου