add

Σάββατο 28 Δεκεμβρίου 2013

food+drink//ΠΑΝΣΕΤΑ ΧΟΙΡΙΝΗ ΜΕ ΠΟΥΡΕ ΑΠΟ ΦΑΒΑ

ΠΑΝΣΕΤΑ ΧΟΙΡΙΝΗ ΜΕ ΠΟΥΡΕ ΑΠΟ ΦΑΒΑ
ΥΛΙΚΑ
-600γρ.χοιρινη πανσετα.
-1 κρεμμυδι ψιλοκομμενο
-1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμενο
 -1  ντομάτα ώριμη κομμενη ‘καρε’.
-2 κ.σ.λαδι
-1 κ.σ μουσταρδα.
-αλάτι-πιπέρι-παπρικα γλυκια.
ΓΙΑ ΤΗ ΦΑΒΑ.
-1/2 κιλο φαβα.
-1/2 φλυτζανι ελαιολαδο
-1 μικρο κρεμμυδι ξερο ψιλοκομμενο.
-1 σκελίδα σκόρδο κομμενη.
-1/2 λεμονι το χυμο του.
-1 κ.σ.ξυδι.
-αλάτι-πιπέρι.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ για τη φαβα.
.Βαζετε όλα τα υλικα μαζι με τη φαβα σε κατσαρολα,σκεπαζετε με νερο και βραζετε σε χαμηλη φωτια μεχρι να χειλωσει για 30’ με 40’ λεπτα.Αν θελετε πιο λεια υφη μπορειτε να την ‘περασετε’ από το μπλεντερ.
Κοβουμε την  πανσετα σε μπουκιες,ραντιζουμε με λιγο λαδι,ριχνουμε την μουσταρδα,το αλατοπιπερο,και την παπρικα,και ανακατευετε καλα.
Ζεσταινετε το υπολοιπο λαδι και σοταρετε δυνατα την πανσετα,να ροδισει.Προσθετετε το κρεμμυδι και το σκόρδο,σοταρετε λιγο και προσθετετε και την ντομάτα ψιλοκομμενη.Μαγειρευετε λιγο και βγαζετε το κρεας από το τηγανι.Στο ιδιο τηγανι με τη σαλτσα από το
Κρεας ριχνετε τη φαβα και ανακατευετε.Σερβιρετε στο πιατο τη φαβα και από πανω το κρεας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου