add

Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2013

food+drink_page//Κοτόπιτα Γιαννιώτικη

Κοτόπιτα Γιαννιώτικη
Υλικά
Για τη γέμιση
1 μεγάλο κοτόπουλο βρασμένο και ξεκοκαλισμένο και κομμένο σε μικρά κομμάτια
(αν θέλετε μπορείτε να βάλετε 2 κιλά αρνί μπούτι βρασμένο και κομμένο επίσης σε μικρά κομμάτια αντί για κοτόπουλο)
2 μεγάλα κρεμμύδια
1/4 κεφαλοτύρι τριμμένο
μαύρο πιπέρι
βούτυρο
λάδι
ζωμός από το κοτόπουλο ή το κρέας
1 φλιτζάνι του καφέ γάλα εβαπορέ
Για τη ζύμη
3/4 του κιλού αλεύρι σκληρό
1 1/2 φλιτζάνι καφέ ελαιόλαδο
λίγο αλάτι
νερό όσο πάρει για να γίνει μία μαλακή ζύμη
Εκτέλεση
Ζυμώνουμε τα υλικά της ζύμης καλά ώστε να γίνει μία ζύμη μαλακή και εύπλαστη χωρίς να κολλάει στα χέρια. Τη μοιράζουμε σε τρία ίσα μέρη και την αφήνουμε ένα τέταρτο να ξεκουραστεί.
Ανοίγουμε ένα φύλλο με το ένα κομμάτι και το απλώνουμε σε ταψί χωρίς να το λαδώσουμε. Το βάζουμε για λίγα λεπτά σε προθερμασμένο και δυνατό φούρνο ώστε να πάρει χρώμα και να ξεραθεί. Το βγάζουμε από τη φωτιά και το θρυμματίζουμε. Σε ένα σκεύος ανακατεύουμε τα κομμάτια του κρέατος, τα κρεμμύδια, το κεφαλοτύρι, το πιπέρι, λίγο βούτυρο και τα κομμάτια του ψημένου φύλλου. Ρίχνουμε λίγο ζωμό όσο να τραβήξουν τα κομμάτια του φύλλου και να γίνουν μαλακά. Ανοίγουμε ένα φύλλο και το στρώνουμε σε καλά λαδωμένο ταψί και από πάνω βάζουμε τη γέμιση. Σκεπάζουμε με το άλλο φύλλο, το οποίο λαδώνουμε πολύ καλά. Με ένα πινέλο απλώνουμε το γάλα στην επιφάνεια της πίτας και την ψήνουμε μέχρι να ροδίσει.

Πηγή:
food+drink_page>>

Κυριακή 29 Δεκεμβρίου 2013

food+drink'||ΜΗΛΟΠΙΤΑ

h



ΥΛΙΚΑ:
ΖΥΜΗ: 300γρ αλευρι για ολες τις χρησεις
-1 αυγο
-6κ.σ ελαιολαδο
-2κ.σ ζαχαρη
-μια πρεζα αλατι
-νερο οσο παρει η ζυμη
ΓΕΜΙΣΗ 1 κιλο μηλα
-6κσ ζαχαρη
-1κ.γ κανελα τριμμενη
-5κ.σ φρυγανια τριμμενη
-1 ποτηρι του νερου χυμο πορτοκαλι
-2κ.σ βουτηρο
-1βανιλια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ενα μπολ βαζουμε ολα τα υλικα της ζυμης νερο οσο παρει και ζυμωνουμε μεχρι να γινει μια ζυμη ελαστικη.Αφηνουμε τη ζυμη να ξεκουραστει για
  μιση ωρα.Εν τω μεταξυ καθαριζουμε τα μηλα και τα κοβουμε φετεςΡιχνουμε .τα μηλα στην κατσαρολα με τα υπολοιπα υλικα της γεμισης εκτος τη φρυγανια,και μαγειρευουμε μεχρι να μαλακωσουν τα μηλα.Τελος προσθετουμε και τη φρυγανια ανακατευουμε και αποσυρουμε.Με τον πλαστη ανοιγουμε ενα φυλο και το τοποθετουμε σε λαδωμενο ταψι.Απλωνουμε τη γεμιση πανω στο φυλο ανοιγουμε ακομα ενα φυλο και σκεπαζουμε.Ψηνουμε στους 180 βαθμους για 40 λεπτα.Πασπαλιζουμε αν θελουμε με ζαχαρη αχνη.


Σάββατο 28 Δεκεμβρίου 2013

food+drink//ΠΑΝΣΕΤΑ ΧΟΙΡΙΝΗ ΜΕ ΠΟΥΡΕ ΑΠΟ ΦΑΒΑ

ΠΑΝΣΕΤΑ ΧΟΙΡΙΝΗ ΜΕ ΠΟΥΡΕ ΑΠΟ ΦΑΒΑ
ΥΛΙΚΑ
-600γρ.χοιρινη πανσετα.
-1 κρεμμυδι ψιλοκομμενο
-1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμενο
 -1  ντομάτα ώριμη κομμενη ‘καρε’.
-2 κ.σ.λαδι
-1 κ.σ μουσταρδα.
-αλάτι-πιπέρι-παπρικα γλυκια.
ΓΙΑ ΤΗ ΦΑΒΑ.
-1/2 κιλο φαβα.
-1/2 φλυτζανι ελαιολαδο
-1 μικρο κρεμμυδι ξερο ψιλοκομμενο.
-1 σκελίδα σκόρδο κομμενη.
-1/2 λεμονι το χυμο του.
-1 κ.σ.ξυδι.
-αλάτι-πιπέρι.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ για τη φαβα.
.Βαζετε όλα τα υλικα μαζι με τη φαβα σε κατσαρολα,σκεπαζετε με νερο και βραζετε σε χαμηλη φωτια μεχρι να χειλωσει για 30’ με 40’ λεπτα.Αν θελετε πιο λεια υφη μπορειτε να την ‘περασετε’ από το μπλεντερ.
Κοβουμε την  πανσετα σε μπουκιες,ραντιζουμε με λιγο λαδι,ριχνουμε την μουσταρδα,το αλατοπιπερο,και την παπρικα,και ανακατευετε καλα.
Ζεσταινετε το υπολοιπο λαδι και σοταρετε δυνατα την πανσετα,να ροδισει.Προσθετετε το κρεμμυδι και το σκόρδο,σοταρετε λιγο και προσθετετε και την ντομάτα ψιλοκομμενη.Μαγειρευετε λιγο και βγαζετε το κρεας από το τηγανι.Στο ιδιο τηγανι με τη σαλτσα από το
Κρεας ριχνετε τη φαβα και ανακατευετε.Σερβιρετε στο πιατο τη φαβα και από πανω το κρεας.

Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου 2013

food+drink//Εύκολη συνταγή για σοκολατένια κεκάκια.

Εύκολη συνταγή για σοκολατένια κεκάκια. Η προετοιμασία δεν θα σας πάρει περισσότερο από 20 λεπτά, αλλά θα τα λατρέψετε!

Υλικά για 6-8 κεκάκια

    250 γρ. σοκολάτα, κουβερτούρα
    250 γρ. βούτυρο
    6 αυγά
    1 ποτήρι ζάχαρη, κρυσταλλική
    2 ποτήρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C. Λιώνουμε σε μπεν μαρί τη σοκολάτα μαζί με το βούτυρο. Σε ένα μπολ χτυπάμε με το μίξερ χειρός τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν. Προσθέτουμε στο μείγμα τη σοκολάτα και ανακατεύουμε καλά. Ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε φορμάκια για κέικ και τα γεμίζουμε έως τα 3/4 με το μείγμα.
 Ψήνουμε στο φούρνο για 12 λεπτά ακριβώς, αν θέλουμε το εσωτερικό να ρέει.

food+drink//Πεντανόστιμα Ferrero Rocher

Πεντανόστιμα Ferrero Rocher
Φτιάξτε τη διπλάσια ποσότητα γιατί μια μόνο δόση δεν είναι αρκετή!

Υλικά:

    120 γρ. φουντούκια

    200 γρ. Νutella

    70 γρ. γκοφρέτες με γέμιση κρέμας κακάο

    350 γρ. κουβερτούρα γάλακτος

Εκτέλεση:
 

    Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175oC και βάζουμε λαδόκολλα στο ταψί του φούρνου. Απλώνουμε τα φουντούκια και τα ψήνουμε για 10 λεπτά. Αφού τα βγάλουμε από το φούρνο, βάζουμε στην άκρη 25 φουντούκια και τα υπόλοιπα τα αλέθουμε στο multi.

    Βάζουμε τη Νutella σε ένα μπολ και ρίχνουμε μέσα τα μισά από τα αλεσμένα φουντούκια. Ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι και βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.

    Αλέθουμε τις γκοφρέτες και τις αναμιγνύουμε μαζί με τα υπόλοιπα αλεσμένα φουντούκια. Βάζουμε το μείγμα σε ένα βαθύ πιάτο.

    Σειρά έχει το πλάσιμο της νουτέλας σε μπαλίτσες το οποίο απαιτεί μια μικρή δεξιοτεχνία!

    Δεν πλάθουμε τις μπαλίτσες με τα χέρια γιατί δεν θα καταφέρουμε απολύτως τίποτα! Απλά θα γεμίσουν τα χέρια μας νουτέλα!

    Παίρνουμε με ένα κουταλάκι νουτέλα (να γεμίσει το κουταλάκι), βάζουμε στη μέση ένα ολόκληρο φουντούκι (από αυτά που κρατήσαμε στην άκρη) και μετά μαζί με ένα δεύτερο κουταλάκι καλύπτουμε το φουντούκι με νουτέλα (με αυτήν που ήδη  
    υπάρχει στο ένα κουταλάκι, δεν χρειάζεται να προσθέσουμε κι άλλη).

    Ρίχνουμε την μπαλίτσα μέσα στο μείγμα με τις γκοφρέτες και πάλι χρησιμοποιώντας δύο καθαρά κουταλάκια την καλύπτουμε με το μείγμα ενώ ταυτόχρονα πιέζοντας την ελαφρά με τα κουταλάκια της δίνουμε και ένα πιο σφαιρικό σχήμα.

    Δουλεύουμε κατ΄ αυτό τον τρόπο μέχρι να μας τελειώσει η νουτέλα αραδιάζοντας τις μπαλίτσες σε ένα μεγάλο πιάτο στο οποίο έχουμε στρώσει ασημόχαρτο.

    Βάζουμε στο ψυγείο για μισή ώρα ενώ στο μεταξύ λιώνουμε σε μπεν μαρί την κουβερτούρα.

    Βουτάμε μία μία τις μπαλίτσες μέσα στη λιωμένη κουβερτούρα και χρησιμοποιώντας δύο κουταλάκια (λύσσαξα με τα κουταλάκια!) τις καλύπτουμε προσεχτικά με τη σοκολάτα.

    Αραδιάζουμε τα σοκολατάκια σε ασημόχαρτο και αφήνουμε μέχρι να στερεοποιηθεί η σοκολάτα.

food+drink