add

Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013

food+drink//Τηγανιά με λουκάνικο, πράσα και φέτα



Τηγανιά με λουκάνικο, πράσα και φέτα
Συστατικά
·         ½ κιλό λουκάνικο με πράσο κομμένο σε μικρά κομμάτια
·         1 κιλό πράσα κομμένα σε κομμάτια 2-3 εκ.
·         3-4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
·         ½ φλιτζάνι του τσαγιού τυρί φέτα
·         αλάτι
·         πιπέρι
·         ελάχιστη ρίγανη


Εκτέλεση
Βάζετε τα λουκάνικα στο τηγάνι μαζί με το ελαιόλαδο και σε πολύ χαμηλή φωτιά σιγοτηγανίζετε για 6-7 λεπτά μέχρι να αρχίσει να ροδίζουν. Τραβάτε τα λουκάνικα από το τηγάνι και ρίχνετε τα πράσα μαζί με ½ φλιτζάνι τσαγιού νερό. Σκεπάζετε και σιγοψήνετε για 10 λεπτά. Βάζετε ξανά τα λουκάνικα στο τηγάνι, αλατοπιπερώνετε, ανακατεύετε και σιγοψήνετε για 7-8 λεπτά. Στο τέλος ρίχνετε τη ρίγανη την τριμμένη φέτα και αφήνετε το φαγητό να «πάρει» την τελευταία του βράση για 3-4 λεπτά πριν το σερβίρετε.
food+drink.

Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2013

food+drink//ΠΑΓΚΑΣΙΟΥΣ ΜΑΡΙΝΑΡΙΣΜΕΝΟ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ

ΠΑΓΚΑΣΙΟΥΣ  ΜΑΡΙΝΑΡΙΣΜΕΝΟ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ
ΥΛΙΚΑ:
1 Κιλο ψαρι παγκασιους
ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΡΙΝΑΔΑ:
1 κ.γ.μαντζουρανα ξερη
1κ.γ.δεντρολιβανο
1κ.γ.μουσταρδα
1κ.σ.μαγιονεζα
½ λεμονι το χυμο του
1 κοτσανακι σελερι κομμενο
1σκελιδα σκορδο ψιλοκομμενη
1σφηνακι λευκο κρασι
½ κουτι ντοματακια ψιλοκομμενα
Λιγο παπρικα
Αλάτι-πιπερι
½ φλυτζανι ελαιολαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βαζουμε τα υλικα της μαριναδας σε ένα μπολ και ανακατευουμε.
Κοβουμε το ψαρι σε μεριδες και το βαζουμε στο μπολ της μαριναδας.
Ανακατευουμε να παει παντου και αφηνουμε στο ψυγειο για μια με δυο ωρες να μαριναριστει το ψαρι.Λαδωνουμε ένα ταψι και αραδιαζουμε εκει το ψαρι.Ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 200 βαθμους κελσιου για 20’ με 25’λεπτα .θελουμε το ψαρι μας να ροδισει και να εινε μεσα μαλακο.

Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2013

food+dring//Φτιάξτε σοκολατένιο γλυκό σε 10 λεπτά!



Φτιάξτε σοκολατένιο γλυκό σε 10 λεπτά!
Φτιάξτε σοκολατένιο γλυκό σε 10 λεπτά!
Υλικά συνταγής
    2 φλιτζ. μπισκότο τριμμένο (digestive ή petite-beurre)
    4 κ.σ. βούτυρο λιωμένο σε θερμοκρασία δωματίου
    1 φλιτζ. σοκολάτα γάλακτος ψιλοκομμένη
    2 κ.σ. μαργαρίνη ή βούτυρο
    2 ώριμες μπανάνες κομμένες σε φέτες
    1 έτοιμη κρέμα στιγμής (1 φακελάκι 62 γραμμ. άνθος αραβοσίτου με γεύση βανίλια)
    1+¾ φλιτζ. γάλα κρύο
    2 φλιτζ. σαντιγί
    καρουλάκι ή τρίμματα σοκολάτας για το γαρνίρισμα.
Εκτέλεση
1. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το τριμμένο μπισκότο με το λιωμένο βούτυρο. Το στρώνουμε σαν βάση ανασηκώνοντας πλαϊνά τοιχώματα σε ταψάκι 20 εκ. Λιώνουμε τη σοκολάτα με το βούτυρο σε μπεν μαρί. Αφήνουμε 5΄ να γίνει το μείγμα χλιαρό.
2. Αδειάζουμε στο στρωμένο μπισκότο τη λιωμένη σοκολάτα. Κάνουμε μία στρώση τις μπανάνες, κομμένες σε λεπτές φέτες. Χτυπάμε την έτοιμη κρέμα με το γάλα για λίγα λεπτά μέχρι να πήξει ελαφρά. Αδειάζουμε την κρέμα στιγμής πάνω στις μπανάνες.
3. Τέλος, γαρνίρουμε με τη σαντιγί κάνοντας ροζέτες με ένα κορνέ ή στρώνοντάς τη με ένα κουτάλι. Πασπαλίζουμε με τα καρουλάκια σοκολάτας. Παγώνουμε το γλυκό για 1 ώρα και το διατηρούμε στο ψυγείο.
Extra tip: Αυτή η βάση γίνεται με δύο τρόπους. Μπορούμε να ψήσουμε τη βάση, αφού τη στρώσουμε στη φόρμα, για 15΄-20΄στους 180 C, να την αφήσουμε να κρυώσει κι έπειτα να συνεχίσουμε το στήσιμο του γλυκού. Εγώ σας το δίνω με τον εύκολο τρόπο: απλά, στρώνουμε τη βάση και την παγώνουμε.