add

Τρίτη, 27 Νοεμβρίου 2012

food+drink//Κοτόπουλο σουβλάκι μαριναρισμένο σε σκόρδο και ρίγανη




Κοτόπουλο σουβλάκι μαριναρισμένο σε σκόρδο και ρίγανηΣυνταγή για 3-4 άτομα

Από το: xs-recipes.com

Υλικά:
600γρ καθαρό στήθος κοτόπουλου, κομμένο για σουβλάκι
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
4 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες
2 κουταλιές της σούπας ρίγανη
1/2 κουταλάκι φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
1/2 κουταλάκι αλάτι

Προετοιμασία:
Πλένουμε καλά το κοτόπουλο και το βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτουμε όλα τα υπόλιπα υλικά εκτός από το αλάτι. Ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις τα υλικά στο μπολ, σκεπάζουμε και αφήνουμε στο ψυγείο κατά την διάρκεια της νύκτας.
Ετοιμάζουμε τα κάρβουνα ή το γκριλ μας για μέτρια φωτιά. Αν θα περάσουμε το κρέας πάνω σε ξύλινα σουβλάκια τα βουτάμε σε κρύο νερό για 10 λεπτά.
Βγάζουμε το κρέας από το ψυγείο και το περνάμε πάνω στα σουβλάκια. Ψήνουμε για 12 λεπτά γυρνώντας συχνά τα σουβλάκια μας. Κατά την διάρκεια του ψησίματος αλατίζουμε.
Σερβίρουμε απευθείας από τα κάρβουνα με πίτα και τζατζικι. Καλή όρεξη!
Από το: xs-recipes.com

Κυριακή, 25 Νοεμβρίου 2012

food+drink Κοτόπουλο γεμιστό με μανούρι και γραβιέρα



 Κοτόπουλο γεμιστό με μανούρι και γραβιέρα
Χρόνος Ψησίματος :15 λεπτά
Χρόνος Προετοιμασίας :45 λεπτά
Για 4 άτομα
Υλικά

1 πακέτο φιλέτο στήθος κοτόπουλου
4 φέτες προσούτο
100 γραμ. μανούρι
100 γραμ. τριμμένη γραβιέρα
12 ντοματίνια
2 κουτ. του γλυκού ξερός βασιλικός
1 κουτ. της σούπας μουστάρδα
4 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο
½ φλιτζάνι λευκό κρασί
αλάτι, πιπέρι και ελαιόλαδο για το ψήσιμο
 ΕΚΤΕΛΑΣΗ:
Κόβετε τα φιλέτα του κοτόπουλου κατά μήκος από το πλάι χωρίς να τα χωρίσετε. Ανοίγετε το κάθε ένα σε ένα μεγαλύτερο φιλέτο και αλατοπιπερώνετε και από τις δύο πλευρές. Πολτοποιείτε το μανούρι με ένα πιρούνι και το ανακατεύετε με τη γραβιέρα και 1 κουταλάκι βασιλικό. Μοιράζετε το μείγμα στα φιλέτα, τα διπλώνετε στη μέση και τυλίγετε κάθε φιλέτο με μία φέτα προσούτο. Τα βάζετε στο ταψί μαζί με τα τα ντοματίνια κομμένα στην μέση.
Ανακατεύετε το ελαιόλαδο με την μουστάρδα  και τον βασιλικό. Περιχύνετε με το μείγμα αυτό το κοτόπουλο και τα ντοματίνια. Σκεπάζετε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο με αέρα στους 200° C για 20 λεπτά. Αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο και ψήνετε άλλα 5-6 λεπτά.
Κόβετε το κοτόπουλο σε φέτες και το συνοδεύετε με τα ψητά ντοματίνια και την σάλτσα από το ταψί.

Τρίτη, 20 Νοεμβρίου 2012

food+drink//ΠΑΤΑΤΕΣ ΓΕΜΙΣΤΕΣ





για 4 άτομα:
Χρόνος προετοιμασίας: 175 λεπτά
  • 2 ΚΥΒΟΙ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ με 25% λιγότερο αλάτι KNORR
  • 4 μεγάλες ΠΑΤΑΤΕΣ
  • 3 κουταλιές ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ
  • 1/2 φλιτζάνι ΓΑΡΙΔΕΣ
  • τυρί τριμμένο ΕΜΕΝΤΑΛ
  • 1 φλιτζάνι ψιλοκομμένα ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ
  • λίγο ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΑΛΤΙΣ ΚΛΑΣΙΚΟ
  • 1/2 φλιτζάνι ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ
 
Προετοιμασία:
1. Πλένετε τις πατάτες και χωρίς να τις καθαρίσετε τις αλείφετε με το ΑΛΤΙΣ, τις τυλίγετε σε αλουμινόχαρτο και τις ψήνετε σε φούρνο προθερμασμένο στους 200 βαθμούς για 2 ½ ώρες μέχρι να τρυπιούνται με το πιρούνι.
2. Σοτάρετε τα μανιτάρια με το Βιτάμ σε τηγάνι. Προσθέτετε τις γαρίδες, την κρέμα γάλακτος, τους Κύβους και το τυρί σε κρέμα. Όταν το τυρί και οι κύβοι λειώσουν απομακρύνετε το σκεύος από τη φωτιά και το αφήνετε να κρυώσει.
3. Κόβετε τις πατάτες κατά μήκος και αφαιρείτε σκάβοντας ένα μέρος από τη σάρκα τους, διατηρώντας το εξωτερικό τους, όσο το δυνατόν, ακέραιο. Λειώνετε την σάρκα τους με πιρούνι και την προσθέτετε στο μείγμα της κρέμας.
4. Γεμίζετε τις πατάτες με το μείγμα και τις πασπαλίζετε με το τριμμένο τυρί. Τοποθετείτε τις γεμιστές πατάτες στο φούρνο και τις ψήνετε σε φούρνο προθερμασμένο στους 200 βαθμούς μέχρι να λειώσει το τυρί.

Σάββατο, 17 Νοεμβρίου 2012

food+drink//Κανελόνια με κατίκι, ροκα και ντοματίνια

Κανελόνια με κατίκι, ροκα και ντοματίνιαΚανελόνια με κατίκι, ροκα και ντοματίνια



ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 20 λεπτά
ΨΗΣΙΜΟ: 30 λεπτά
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: μέτρια
YΛIKA
  • 12 κανελόνια
  • 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 750 γρ. ντοματίνια κομμένα στη μέση
  • 3 κουτ. σούπας βασιλικό ή μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 100 γρ. τριμμένο κεφαλοτύρι για το πασπάλισμα
ΓIA TH ΓEMIΣH TYPIOY
  • 1 ματσάκι ρόκα ψιλοκομμένη
  • 2 αβγά
  • 100 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
  • 500 γρ. κατίκι Δομοκού
  • αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Σοτάρουμε σε ένα τηγάνι ελαφρά το σκόρδο στο ελαιόλαδο, προσέχοντας να μαλακώσει χωρίς να καεί. Προσθέτουμε τα ντοματίνια, αλατοπιπερώνουμε και τα αφήνουμε να σοταριστούν για 10 λεπτά. Προσέχουμε να μην μας διαλυθούν στο ανακάτεμα. Aνακατεύουμε σε ένα μπολ τη ρόκα, τα τυριά και τα αβγά με λίγο αλατοπίπερο μέχρι να γίνουν ένα ομοιόμορφο μείγμα. Bράζουμε σε άφθονο αλατισμένο νερό τα κανελόνια σύμφωνα με τον χρόνο που αναγράφεται στο κουτί της συσκευασίας. Tα στραγγίζουμε. Γεμίζουμε με ένα κουταλάκι του γλυκού τα κανελόνια με το μείγμα του τυριού. Tοποθετούμε τα κανελόνια σε ένα λαδωμένο ταψί το ένα πολύ κοντά στο άλλο και περιχύνουμε με τη σάλτσα. Πασπαλίζουμε με το κεφαλοτύρι και ψήνουμε για μισή ώρα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C. Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό!
Tip: Aν στο ντουλάπι μας βρίσκονται λαζάνια αντί για κανελόνια, το ίδιο κάνει. Aπλώς, τα τυλίγουμε με τη γέμιση σαν ρολάκια.
.womenonly. 

food+drink//ΑΡΝΙ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ



ΑΡΝΙ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ
ΥΛΙΚΑ:

1-1.5 κιλό αρνάκι μπουτι η΄χερακι
    ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
    1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
   2 καροτα κομμενα ροδελες
    3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
    1 ποτηράκι κρασί κοκκινο
    1 ½ κουτί πολτός ντομάτας ή πολτός φρέσκιας ντομάτας
    1 κλωναρακι σελερι ψιλοκομμενο
   1 κ.σ.τοματοπελτε
    Αλάτι, πιπέρι, πάπρικα,λίγο μπαχάρι,1 φύλλο δάφνης.
     ½  κ.γλ ζάχαρη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
 Σε μια κατσαρολα ρίχνουμε το λάδι και τσιγαριζουμε το κρέας μας. Προσθέτουμε το σκόρδο,το σελερι,τα καροτα και το κρεμμύδι να σωταριστούν και σβήνουμε με το κρασί.   Προσθέτουμε την ντομάτα , τα μπαχαρικά και τον τοματοπελτε αραιωμενο με λίγο νεράκι
Αφήνουμε το φαγητό να πάρει μια βράση και συμπληρωνουμε λιγο ακομα νερο σχεδον να σκεπαστει το κρεας.Αφηνουμε το φαγητο να σιγοβραζει για καμια ωρα περιπου να μαλακωσει το κρεας.
  Σερβίρουμε με πουρέ πατάτας , ρύζι , τηγανιτές πατάτες, ή κάποιο ζυμαρικό. 


Πέμπτη, 15 Νοεμβρίου 2012

food+drink//Σουφλέ σοκολάτας

Σουφλέ σοκολάταςΣουφλέ σοκολάτας



Σοκολάτα, αγαπημένη μικρών και μεγάλων. Αυτή τη φορά τη συναντάμε σε μια πανεύκολη συνταγή για ένα σουφλέ που θα λιώνει στο στόμα και θα γλείφετε τα δάχτυλα σας. Κυριολεκτικά!
ΥΛΙΚΑ
6 αυγά
1 φλυτζάνι τσαγιού ζάχαρη
3 κουβερτούρες
1,5 φλυτζάνι Φαριναπ
250 γρ. βούτυρο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  • Λιώνουμε την κουβερτούρα μαζί με το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά (μπεν μαρί)
  • Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε τα αυγά, τη ζάχαρη και το αλεύρι μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μίγμα.
  • Προσθέτουμε και την κουβερτούρα στο μίγμα και ανακατεύουμε απαλά.
  • Βάζουμε το σουφλέ μας σε ένα πυρίμαχο σκεύος και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 5 λεπτά.
Είτε σαν επιδόρπιο, είτε και σαν κυρίως πιάτο (!!!) το σουφλέ σας είναι έτοιμο για να το απολαύσετε. Εμπρός λοιπόν…

Τετάρτη, 14 Νοεμβρίου 2012

food+drink//Dundee cake(Σκωτσεζικο κεικ)



για 8 άτομα:
Χρόνος προετοιμασίας: 180 λεπτά
  • 1/2 κουταλάκι σκόνη ΚΑΝΕΛΑ
  • ξύσμα από 1 ΛΕΜΟΝΙ
  • 1 κουταλάκι ΜΠΕΪΚΙΝ ΠΑΟΥΝΤΕΡ
  • 2 1/2 φλιτζάνια ΑΛΕΥΡΙ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΧΡΗΣΕΙΣ
  • μια πρέζα ΜΟΣΧΟΚΑΡΥΔΟ
  • 5 ΑΒΓΑ
  • 1/2 φλιτζάνι ΑΜΥΓΔΑΛΟΨΥΧΑ
  • 1 πρέζα σκόνη ΓΑΡΥΦΑΛΛΟ
  • ξύσμα από 1 ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ
  • μια πρέζα ΑΛΑΤΙ
  • 2 κουταλιές ΡΟΥΜΙ
  • 1 φλιτζάνι ΖΑΧΑΡΗ
  • 1/3 φλιτζανιου ΚΟΝΤΙΝΤΑ
  • 1 πρέζα ΚΑΡΔΑΜΟ
  • 1 1/4 φλιτζάνι ΣΤΑΦΙΔΑ ΞΑΝΘΙΑ
  • 1/3 φλιτζανιου, κομμένα ΚΕΡΑΣΑΚΙΑ ΓΛΑΣΣΕ
  • 1 φλιτζάνι ΣΤΑΦΙΔΑ ΜΑΥΡΗ
  • μια πρέζα ΤΖΙΝΤΖΕΡ
 
Προετοιμασία:
1. Κοσκινίζετε σε μεγάλο μπολ το αλεύρι με τη μπεϊκιν πάουντερ, το αλάτι και τα μπαχαρικά.
2. Χτυπάτε σε άλλο μπολ το Βιτάμ με τη ζάχαρη ώσπου να αφρατέψουν. Προσθέτετε 2 αβγά και 1 κουταλιά από το μείγμα του αλευριού και χτυπάτε λίγο το μείγμα. Προσθέτετε τα υπόλοιπα αβγά κατά τον ίδιο τρόπο, ρίχνοντας 2 κουταλιές αλεύρι πριν ρίξετε το τελευταίο αβγό.
3. Προσθέτετε στο μπολ με το αλεύρι το ρούμι, τα ξύσματα πορτοκαλιού και λεμονιού, τα κερασάκια γκλασέ, τα κόντιτα και τις σταφίδες. Ανακατεύετε να αναμιχθούν καλά οι σταφίδες και τα φρούτα με το μείγμα του αλευριού.
4. Αλείφετε με Βιτάμ μια βαθιά φόρμα για κέικ. Στρώνετε τη φόρμα στον πάτο και τις πλευρές με λαδόχαρτο αλειμμένο με Βιτάμ. Ρίχνετε στη φόρμα το μείγμα του κέικ, προσέχοντας να πάει το μείγμα και στις γωνίες της φόρμας. Ισιώνετε προσεχτικά την επιφάνεια το κέικ και βάζετε επάνω την αμυγδαλόψιχα σε κύκλους. Ψήνετε το κέικ 2 ώρες περίπου σε φούρνο προθερμασμένο στους 200 βαθμούς ή ώσπου να μπήξετε τη μύτη ενός μαχαιριού στην επιφάνεια το κέικ και να βγει έξω στεγνή.
5. Όταν το κέικ κρυώσει εντελώς το βγάζετε από τη φόρμα και το βάζετε σε σχάρα. Ξεκολλάτε και πετάτε το λαδόχαρτο. Διατηρείται αρκετό καιρό καλά κλεισμένο σε κουτί.

Δευτέρα, 12 Νοεμβρίου 2012

food+drink//ΕΛΙΟΨΩΜΟ ΓΕΜΙΣΤΟ






ΖΥΜΗ:
230 ml ΜΠΙΡΑ ΣΕ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΔΩΜΑΤΙΟΥ
120 ml ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ή 60 ml ΚΑΛΑΜΠΟΚΕΛΑΙΟ
ΚΑΙ 60 ml ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ)
500 ΓΡΑΜΜ. ΑΛΕΥΡΙ ΑΣΠΡΟ
2 ΚΟΥΤΑΛΑΚΙΑ ΜΠΕΪΚΙΝ ΠΑΟΥΝΤΕΡ
1/3 ΚΟΥΤΑΛΑΚΙ ΠΙΠΕΡΙ
ΓΕΜΙΣΗ:
500ΓΡΑΜΜ. ΕΛΙΕΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΧΩΡΙΣ
ΚΟΥΚΟΥΤΣΙ ΣΕ ΚΟΜΜΑΤΙΑ
4 ΚΡΕΜΜΥΔΑΚΙΑ ΦΡΕΣΚΑ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΑ
2 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΑΝΗΘΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ
1 ΚΟΥΤΑΛΑΚΙ ΞΕΡΟ ΔΥΟΣΜΟ
80 ΓΡΑΜΜ. ΑΜΥΓΔΑΛΑ ΨΗΜΕΝΑ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Βάλτε σ’ ένα μπολ το αλεύρι  το μπέικιν πάουντερ και το πιπέρι και ανακατέψτε το καλά. Κάνε-τε μια λακκούβα στο κέντρο και ρίξτε τη μπίρα και το λάδι. Ανακατέψτε ζωηρά να γίνει μια μαλακή ζύμη και να ξεκολλάει από τα τοιχώματα. Κάνετέ την; μπάλα, σκεπάστε το μπολ με μια  πετσέτα και ετοιμάστε τη γέμιση.. Ανακατέψτε όλα τα υλικά. Χωρίστε τη ζύμη σε δύο κομμάτια. Αλευρώστε μια επιφάνεια και απλώστε το ένα κομμάτι, με τον πλαστή, σε ορθογώνιο παραλληλεπίπεδο. Απλώστε τη γέμιση σε όλη την επιφάνεια του. Τυλίξτε από τη μακριά πλευρά. σε ρολό μετρία σφιχτό, και σχηματίστε έτσι μια μακρόστενη φραντζόλα. Σηκώστε την με προσοχή και βάλτε την στο ταψί όπου έχετε στρώσει λαδόχαρτο. Επαναλάβετε ακριβώς τη διαδικασία με την υπόλοιπη ζύμη. Α-λείψτε την επιφάνεια με κροκό αυγού, που έχετε χτυπήσει με μια κουταλιά γάλα ή νερό. Πασπαλίστε με σουσάμι, κόψτε σε δυο τρία σημεία για να φεύγει ο αέρας και να μη μαλακώσει το ψωμί. Ψήστε στους 1800C ,μέχρι να ροδίσει

ΠΗΓΗ>>

 


Κυριακή, 11 Νοεμβρίου 2012

food+drink//Ψητές μελιτζάνες με φέτα

Ψητές μελιτζάνες με φέτα

Για 6-8 άτομα

Υλικά

  • 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζάνι του καφέ ψιλοκομμένο δυόσμο
  • 1 ½ κιλό μελιτζάνες τσακώνικες
  • ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
  • 3 ποτήρια νερό ψιλοκομμένη φρέσκια ντομάτα
  • 350 γραμμάρια φέτα σε κυβάκια
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη
Για τη σάλτσα
  • 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

Κόβετε τα κοτσάνια από τις μελιτζάνες, τις κόβετε σε χοντρές φέτες , τις αλατίζετε καλά και τις βάζετε σε ένα σουρωτήρι να περιμένουν περίπου για ½ ώρα.
Αμέσως μετά τις ξεπλένετε και τις σφίγγετε με το χέρι να φύγουν τα υγρά τους και να ξεπικρίσουν.

Βάζετε άφθονο λάδι μέσα σε ένα τηγάνι και τηγανίζετε τις φέτες της μελιτζάνας μέχρι να ροδίσουν απαλά.
Τις ακουμπάτε επάνω σε απορροφητικό χαρτί και ετοιμάζετε το ταψί σας. Βάζετε μέσα στο ταψί τις φέτες της μελιτζάνας μέχρι να σκεπαστεί ο πάτος, τις αφήνετε να περιμένουν.

Σε μια μεσαία κατσαρόλα ζεσταίνετε 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, ρίχνετε μέσα το τριμμένο κρεμμύδι και τις σκελίδες το σκόρδο. Σοτάρετε για 2-3 λεπτά.
Ρίχνετε μέσα το χυμό ντομάτας και αφήνετε να πάρει βράση. Αλατίζετε , πιπερώνετε και βράζετε τη σάλτσα μέχρι ο όγκος της να μειωθεί κατά το 1/3. Αφήνετε τη σάλτσα να χλιαρέψει.

Πασπαλίζετε τη θρυμματισμένη φέτα πάνω από τις μελιτζάνες. Περιχύνετε με τη σάλτσα όλο το ταψί και φουρνίζετε στο φούρνο για 20 λεπτά στους 180 βαθμούς .
Το φαγητό τρώγεται και ζεστό και κρύο. Έχει εξαιρετική γεύση και είναι ιδανικό για πρώτο πιάτο σε ένα επίσημο γεύμα.

food+drink//Σορμπέ Φράουλας με κόκκινο κρασί

Σορμπέ Φράουλας με κόκκινο κρασί

Υλικά : 200ml καλό κόκκινο κρασί – 80gr ζάχαρη – 25gr ζλυκόζη – 200gr φράουλες. Για το ντεκόρ θα χρειαστείτε μερικά φύλλα μέντας κ μερικές φράουλες.

Εκτέλεση : Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνω το κρασί κι όταν ζεσταθεί καλά, προσθέτω τη ζάχαρη και τη γλυκόζη κι ανακατεύω με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και να σχηματιστεί ένα λείο σιρόπι. Χαμηλώνω τη φωτιά. Πλένω και καθαρίζω καλά τις φράουλες. Με τη βοήθεια του μπλέντερ τις πολτοποιώ και τις προσθέτω στην κατσαρόλα. Ανακατεύω καλά, μέχρι το μείγμα μου να γίνει ενιαίο. 
Περνάω το μείγμα σε ένα μεταλλικό σκεύος, το σκεπάζω με μια μεμβράνη και το αφήνω στην κατάψυξη. Κάθε μία ώρα και για τρεις φορές βγάζω το μείγμα από την κατάψυξη και το χτυπάω ζωηρά στο μίξερ, όπως ακριβώς φτιάχνω χειροποίητο παγωτό. Το ξαναβάζω στην κατάψυξη και μετά από μία ώρα, επαναλαμβάνω τη διαδικασία. Επαναλαμβάνω μια τελευταία φορά και μετά το χτύπημα, δε βάζω το σορμπέ μου που έχει γίνει στην κατάψυξη, παρά το σερβίρω σε ποτήρια που έχω παγώσει καλά!

Καλή σας όρεξη!  http://www.pastrychef.gr

Food+drink//Γαρίδες τηγανητές με κουρκούτι

Shrimps-386

Γαρίδες τηγανητές


… με κουρκούτι

Υλικά

1 κιλό γαρίδες ολόκληρες ή αποφλοιωμένες
1 σκελίδα σκόρδο
1 λεμόνι (χυμός και ξύσμα)
λάδι για το τηγάνισμα
λίγος μαϊντανός ψιλοκομμένος για το σερβίρισμα
Για το κουρκούτι
2 φλιτζάνια του τσαγιού αλεύρι φαρίνα
1 φλιτζάνι του τσαγιού μπίρα
λίγο αλάτι
λίγο λευκό πιπέρι
Εκτέλεση
Αν δεν χρησιμοποιήσετε αποφλοιωμένες γαρίδες, τις καθαρίζετε: αφαιρείτε το κεφάλι και το κέλυφος, αφήνοντας μόνο τις ουρές. Με ένα μαχαιράκι ή με οδοντογλυφίδα, αφαιρείτε το εντεράκι τους.
Τοποθετείτε τις γαρίδες σε ένα μπολ, τις πασπαλίζετε με το σκόρδο και το ξύσμα του λεμονιού και τις περιχύνετε με τον χυμό του λεμονιού. Τις αφήνετε στο ψυγείο για 1/2 ώρα να μαριναριστούν.
Ετοιμάζετε το κουρκούτι αναμιγνύοντας το αλεύρι με την μπίρα και το αλατοπίπερο σε ένα μπολ, έτσι ώστε να φτιάξετε έναν χυλό μέτριο, ούτε πολύ σφιχτό ούτε πολύ αραιό. Αφήνετε τον χυλό να ξεκουραστεί, μέχρι να μαριναριστούν οι γαρίδες.
Ζεσταίνετε το λάδι στο τηγάνι και όταν κάψει, παίρνετε τις γαρίδες μία μία και τις βουτάτε στον χυλό πριν τις ρίξετε να τηγανιστούν στο καυτό λάδι, μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα.
Βγάζετε τις γαρίδες σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας να στραγγίξουν από το περιττό λάδι και τις σερβίρετε αμέσως ζεστές σε πιατέλα, πασπαλίζοντας με ψιλοκομμένο μαϊντανό.
ΠΗΓΗ>> 

food+drink//Πέννες με σολωμό και κάπαρη

penes-solomo386

Πέννες με σολωμό και κάπαρη


Υλικά
400 γραμ. πέννες ή άλλο ζυμαρικό της προτίμησής σας
350 γραμ. σολομό κομμένο σε μεγάλα κομμάτια
3 κρεμμύδια φρέσκα ψιλοκομμένα
4 κουταλιές σούπας κάπαρη
4 κουταλιές της σούπας μαϊντανό
4 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
4 κουτ. σούπας μαγιονέζα
αλατοπίπερο

Εκτέλεση
Βράζουμε τα ζυμαρικά και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Ανακατεύουμε όλα τα άλλα υλικά και στο τέλος προσθέτουμε το σολομό.
Τα τοποθετούμε στο ψυγείο και την σερβίρουμε ως σαλάτα.
ΠΗΓΗ>>