add

Κυριακή, 23 Σεπτεμβρίου 2012

food+drink// ΠΑΝΕΥΚΟΛΟ ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΟ ΚΕΙΚ


Φωτογραφία: ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΠΑΝΕΥΚΟΛΟ ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΟ ΚΕΙΚ (Για την φιλη μου την Ιφιγενεια!!)

Υλικα

2 κουπες φαρινα
2 κουπες ζαχαρη
1/8 κουταλακι σοδα
1 κουπα κακαο
1/4 κουταλακι αλατι
5 αυγα
1/2 κουπα γαλα
1 κουπα βιταμ
3 βανιλιες

Για το γλασο

200 γρ κουβερτουρα
1/3 φλ. γαλα
1 κουτ. γλυκου βιταμ


Χτυπαμε ολα τα υλικα στο mixer για 3 λεπτα. Ριχνουμε στο μειγμα 1/3 κουπας βραστο νερο και χτυπαμε για αλλο ενα λεπτο.  Αδειαζουμε το μιγμα σε μεγαλη αντικολλητικη φορμα.Ψηνουμε στους 175 βαθμους σε προθερμασμενο φουρνο για 45 με 50 λεπτα.
Ξεφορμαρουμε οταν κρυωσει λιγο και περιχυνουμε με  το γλασο σοκολατας.
Για να φτιαξουμε το γλασο βαζουμε το γαλα να βρασει και μολις αρχιζει να βραζει το κατεβαζουμε απο την φωτια και ριχνουμε μεσα την κουβερτουρα και το βιταμ ανακατευοντας συνεχως.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!!ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΠΑΝΕΥΚΟΛΟ ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΟ ΚΕΙΚ

Υλικα

2 κουπες φαρινα
2 κουπες ζαχαρη
1/8 κουταλακι σοδα
1 κουπα κακαο
1/4 κουταλακι αλατι
5 αυγα
1/2 κουπα γαλα
1 κουπα βιταμ
3 βανιλιες

Για το γλασο

200 γρ κουβερτουρα
1/3 φλ. γαλα
1 κουτ. γλυκου βιταμ


Χτυπαμε ολα τα υλικα στο mixer για 3 λεπτα. Ριχνουμε στο μειγμα 1/3 κουπας βραστο νερο και χτυπαμε για αλλο ενα λεπτο. Αδειαζουμε το μιγμα σε μεγαλη αντικολλητικη φορμα.Ψηνουμε στους 175 βαθμους σε προθερμασμενο φουρνο για 45 με 50 λεπτα.
Ξεφορμαρουμε οταν κρυωσει λιγο και περιχυνουμε με το γλασο σοκολατας.
Για να φτιαξουμε το γλασο βαζουμε το γαλα να βρασει και μολις αρχιζει να βραζει το κατεβαζουμε απο την φωτια και ριχνουμε μεσα την κουβερτουρα και το βιταμ ανακατευοντας συνεχως.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!!

Μπλακ Φόρεστ με Φράουλες από τον Στέλιο Παρλιάρο

ΤΑΡΤΑ ΛΕΜΟΝΙ ΜΕ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑ


ΥΛΙΚΑ
Κακαο 50γρ
Ινδοκαρυδο 100γρ
1 κ.σ. βούτυρο
Ζάχαρη 150γρ
8 αυγά
1 κ.γ. Μπεικιν
Συμπυκνωμένο γάλα 150γρ
Χυμός από 2 λεμόνια
2 κ.σ. κορν φλαουρ
Λιγη τρουφα για διακοσμηση

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1.Χτυπάμε το κακαο, το ινδοκαρυδο, το βούτυρο, την ζάχαρη
και τα αυγά σε ένα μπλέντερ επί 5 λεπτά.
Προσθέστε το μπεικιν και ανακατεύουμε απαλα.
2.Αδειαζουμε σε ένα βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί και
ψήστε σε προθερμενομενο φούρνο στους 180β για 30λ.
Για την κρεμα
1.Ζεσταίνουμε το συμπυκνωμένο γάλα, το χυμό λεμονιού
και το κορν φλαουρ. Ανακατεύετε συνεχώς μέχρι
να σχηματιστεί ένα χυλό και να δεσει.
ΕΝΩΣΗ
1.Κοβουμε το παντεσπανι στα δυο, αλειφουμε μια λεπτη
στρωση κρεμα, βαζουμε το δευτερο και βαζουμε μια διπλη
δεση κρεμας, Πασπαλιζουμε με λιγη τρουφα.
2.Βαζουμε στο ψυγειο για 2 ωρες και ειναι ετοιμο.
Καλη σας επιτυχια!!!!

ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΓΕΜΙΣΤΕΣ ΜΕ ΦΕΤΑ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΑ




Υλικά για 6 άτομα
18 πιπεριές κέρατο
150 γραμ φέτα
1 μικρή ντομάτα ξεφλουδισμένη και ξεσποριασμένη
1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 κουτ της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 κουτ της σούπας ψιλοκομμένη κόκκινη πιπεριά
2 κουτ της σούπας ελαιόλαδο για τη γέμιση
1 φλιτζ του καφέ ελαιόλαδο για το άλειμμα των πιπεριών
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

ΒΗΜΑΤΑ:
1.Σε μια κατσαρόλα με άφθονο βραστό αλατισμένο νερό ζεματάτε τις πιπεριές για 5 λεπτά ώστε να μαλακώσουν. Τις ακουμπάτε σε απορροφητικό χαρτί να στεγνώσουν και στη συνέχεια κόβετε το πάνω μέρος τους που είναι οι σπόροι μαζί με το κοτσανάκι .

2.Ετοιμάζετε το μείγμα της γέμισης Σε ένα μπολ ρίχνετε τη φέτα θρυμματισμένη , το κρεμμυδάκι, το μαϊντανό, τη ψιλοκομμένη κόκκινη πιπεριά , άφθονο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο. Δουλεύετε το μείγμα καλά με ένα πιρούνι ώστε να γίνει απόλυτα ομοιογενές.

3.Παίρνετε τις πιπεριές και με τη βοήθεια ενός μικρού κουταλιού του γλυκού τις γεμίζετε με το μείγμα. Τις απλώνετε σε ένα ταψάκι λαδωμένο του φούρνου και τις αλείφετε με το ελαιόλαδο με τη βοήθεια ενός πινέλου.

4.Τις ψήνετε στο φούρνο στους 170ο για ½ ώρα και μέχρι να ροδοκοκκινίσουν και να αρχίσει να λειώνει το μείγμα.

Πέμπτη, 20 Σεπτεμβρίου 2012

Φωτογραφία

ΠΑΣΤΑ ΦΛΟΡΑ


ΠΑΣΤΑ ΦΛΟΡΑ

ΥΛΙΚΑ
250 γρ. μαργαρίνη
500 γρ. αλεύρι
250 γρ. ζάχαρη
2 βανίλιες
3 αυγά
μια πρέζα αλάτι
Μπέϊκιν πάουντερ 20γρ
500 γρ. μαρμελάδα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1.Βάζουμε σε μπολ και ανακατεύουμε όλα τα υλικά
εκτός από ένα αυγό και τη μαρμελάδα.
2.Παίρνουμε τα 2/3 της ζύμης, την βάζουμε σε βουτυρωμένο
ταψί και την στρωνουμε να καλυψει ολο το ταψακι.
Βάζουμε από πάνω τη μαρμελάδα και την στρωνουμε κι αυτη.
3.Την υπόλοιπη ζύμη την κάνουμε μπαστούνια και τα
τοποθετούμε από πάνω σε σχήμα.
4.Αλοίφουμε με βαμβάκι τον κρόκο του αυγού στα
μπαστούνια και ψήνουμε στους 180λ. μία ώρα.
Καλη σας επιτυχια!!!!