add

Κυριακή 20 Μαΐου 2012

Βυσινάδα

Βυσινάδα

Σπιτική βεβαίως...

Υλικά

Για 15 άτομα
Προσθήκη βασικών συστατικών στα ψώνια μου

Βασικά συστατικά

βύσσινο | ζάχαρη
  • 2 κιλά ώριμα βύσινα
  • 3 κιλά ζάχαρη
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • 1 βανίλια

Διαδικασία

  1. Πλένουμε καλά τα βύσινα και τους βγάζουμε τα κοτσάνια.
  2. Μ'ενα μαχαίρι τα χαράζουμε γύρω-γύρω ανοίγοντάς τα (δεν βγάζουμε τα κουκούτσια) και τα ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα.
  3. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και τα ανακατεύουμε να πάει παντού.
  4. Τα αφήνουμε σκεπασμένα για 1 νύχτα να βγάλουν τα υγρά τους.
  5. Την επόμενη μέρα αρχίζουμε να τα βράζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να δημιουργηθεί ένα σχετικά παχύρευστο σιρόπι αλλά όχι σφιχτό.
  6. Σβήνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το λεμόνι, τη βανίλια και τα ανακατεύουμε.
  7. Σουρώνουμε το σιρόπι σε μπουκάλια πιέζοντας καλά και τα κεράσια με μια τρυπητή κουτάλα.
  8. Για να σερβίρουμε βάζουμε σε κάθε ποτήρι το 1/3 σιρόπι, νερό μέχρι πάνω και πάγο.
  9. Στην υγειά σας!
  10. ΠΗΓΗ 

Κουλουράκια με πορτοκάλι και μαστίχα Χίου






Υλικά
:

1350 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

500 γρ. βούτυρο γάλακτος ή μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου

500 γρ. ζάχαρη

4 αυγά

χυμός

τριών πορτοκαλιών

ξύσμα ενός πορτοκαλιού

½ φακελλάκι μπέικιν πάουντερ

1 πρέζα αλάτι

1 πρέζα μαστίχα

2 βανίλιες

1 κοφτό κουταλάκι του γλυκού σόδα μαγειρική



Εκτέλεση:

Κτυπάμε στο μπολ του μίξερ το βούτυρο και προσθέτουμε τη ζάχαρη συνεχίζοντας το χτύπημα, μέχρι να αφρατέψουν.

Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά και όταν χτυπηθούν καλά, ρίχνουμε το χυμό των πορτοκαλιών, μέσα στον οποίο έχουμε λυώσει τη σόδα.

Κατόπιν βάζουμε το αλάτι, τη μαστίχα, το ξύσμα πορτοκαλιού και τις βανίλιες.

Σταματάμε το μίξερ, κοσκινίζουμε το αλεύρι, μέσα στο οποίο έχουμε βάλει το μπέικιν πάουντερ και το ρίχνουμε λίγο λίγο στο μπολ με τα άλλα υλικά ανακατεύοντας μ' ένα κουτάλι.

Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 15-20 λεπτά και πλάθουμε κουλουράκια, σε ό,τι σχήμα θέλουμε.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο στους 180 βαθμούς Κελσίου φούρνο για 20-25 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.

www.sintagesmamas.com

Σάββατο 19 Μαΐου 2012

food+drink//κέικ κακάο με καρότο και κρέμα σοκολάτας!

Συνταγή για κέικ κακάο με καρότο και κρέμα σοκολάτας!

Υλικά
  • 5 αυγά
  • 150 γραμμ. ζάχαρη
  • 200 γραμμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 50 γραμμ. κακάο (άγλυκο)
  • 1 πορτοκάλι (ξύσμα)
  • 2 μέτρια καρότα ψιλοτριμμένα και στραγγισμένα καλά
  • 1/2 φλ. τσαγιού καρύδια ψιλοκομμένα
  • 3 κ.σ. σπορέλαιο
Για την κρέμα σοκολάτας:
  • 350 γραμμ. τυρί κρέμα με χαμηλά λιπαρά σε θερμοκρασία δωματίου
  • 250 γραμμ. άχνη ζάχαρη
  • 180 γραμμ. σοκολάτα λιωμένη
Εκτέλεση
Τοποθετούμε σε πυρίμαχο μπολ τα αυγά με τη ζάχαρη πάνω σε μια κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει (μπενμαρί). Με το μίξερ χειρός χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη για λίγα λεπτά έως ότου πυκνώσει και κρεμώσει καλά το μείγμα και κάνει απαλές κορυφές. Αποσύρουμε από τη φωτιά. Κοσκινίζουμε μέσα στα αυγά το αλεύρι και το κακάο. Με σπάτουλα διπλώνουμε απαλά το μείγμα μέχρι να μη φαίνεται το αλεύρι. Τέλος προσθέτουμε το ξύσμα, τα καρότα (τα έχουμε στύψει καλά να φύγουν τα υγρά τους), το σπορέλαιο και τα καρύδια. Διπλώνουμε απαλά το μείγμα με σπάτουλα, να ομογενοποιηθεί. Λαδώνουμε μία φόρμα δαχτυλίδι 20 εκ. και στρώνουμε λαδόκολλα στη βάση. Αδειάζουμε το μείγμα. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180οC στις αντιστάσεις, στην τελευταία σχάρα, για 45΄. Αφήνουμε λίγο να κρυώσει και ξεφορμάρουμε. Χτυπάμε στο μίξερ το τυρί κρέμα με τη ζάχαρη μέχρι να κρεμώσουν. Προσθέτουμε τη λιωμένη (όχι ζεστή) σοκολάτα στο μείγμα και με σπάτουλα ανακατεύουμε να ομογενοποιηθεί η κρέμα. Χωρίζουμε το κέικ οριζόντια, γεμίζουμε με το 1/3 της κρέμας σοκολάτας και καλύπτουμε (σαν σάντουιτς) με το άλλο κομμάτι του κέικ. Απλώνουμε την υπόλοιπη κρέμα σοκολάτας γύρω και πάνω στο κέικ.

Μερίδες 8
Χρόνος Προετοιμασίας 20 λεπτά
Χρόνος ψησίματος 45 λεπτά

Πηγή: www.argiro.gr

Κόκκινα σμέουρα


σμέουρο ουδέτερο
Κόκκινα σμέουρα