add

Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

Θέλει και το ποτό… το ποτήρι του!



Δεν μπαίνουν όλα τα ποτά στα ίδια ποτήρια. Αυτό είναι το μόνο σίγουρο και κάνει τη διαφορά τόσο στο σερβίρισμα όσο και στην τελική απόλαυση του ποτού. Αν θέλετε, λοιπόν, να είστε ένας τρόπον τινά «σοβαρός» μπάρμαν -έστω και ερασιτέχνης- οφείλετε αν μη τι άλλο να γνωρίζετε τα ποτήρια που πρέπει να έχετε στο μπαρ σας… Από εκεί και πέρα είναι στο χέρι σας να εντυπωσιάσετε τους προσκεκλημένους σας!
1. Ποτήρι μαρτίνι
perierga.gr - Θέλει και το ποτό το... ποτήρι του!
Πρόκειται για το πιο συνηθισμένο ποτήρι κοκτέιλ, το οποίο οφείλει την ονομασία του στο διάσημο ποτό Dry Martini (αυτό που έπινε ο Τζέιμς Μποντ, όχι «χτυπημένο αλλά ανακατεμένο»), χωριτικότητας συνήθως 200 ml. Εννοείται ότι είναι ο «ιδανικός σύντροφος» του μαρτίνι, ενώ χρησιμοποιείται επίσης και για να σερβίρετε μια μαργαρίτα, ένα Cosmopolitan αλλά και το Manhattan.
2. Ποτήρι κρασιού
perierga.gr - Θέλει και το ποτό το... ποτήρι του!
Δεν χρειάζονται και πολλές εξηγήσεις, αφού χρησιμοποιείται για το σερβίρισμα του κρασιού, ενώ κάνει καλά τη δουλειά του και σε ορισμένα κοκτέιλ, όπως για παράδειγμα το Spritzer.
3. Ποτήρι σαμπάνιας  flute
perierga.gr - Θέλει και το ποτό το... ποτήρι του!
Είναι ένα ποτήρι με φινέτσα, αφού σερβίρει ένα από τα πιο elegance ποτά στον κόσμο. Χωράει συνήθως 200 ml και το μακρόστενο σχήμα του βοηθάει στο να απολαμβάνουμε καλύτερα τη γεύση και το άρωμα της σαμπάνιας. Ορισμένες φορές χρησιμοποιείται και για διάφορα κοκτέιλ σαμπάνιας όπως, για παράδειγμα το Kir Royal, αρκεί να μην έχουν παγάκια.
4. Ποτήρι σαμπάνιας coupe
perierga.gr - Θέλει και το ποτό το... ποτήρι του!
Συνήθως χρησιμοποιείται σε κοκτέιλ σαμπάνιας, προσθέτοντας κάποιο χυμό, για να σερβίρεις για παράδειγμα ένα bellini. To flute, πάντως, κερδίζει στα σημεία…
5. Σφηνάκι
perierga.gr - Θέλει και το ποτό το... ποτήρι του!
Μικρό ποτηράκι, άρρηκτα συνδεδεμένο με την τεκίλα, τη βότκα και το ρακί, δηλαδή με όσα ποτά πίνονται… μονορούφι και βεβαίως σκέτα! Η περιεκτικότητά του είναι συνήθως 60 ml, ενώ ένα Kamikaze αναδεικνύεται άριστα στο σφηνοπότηρο.
6. Χαμηλό ποτήρι
perierga.gr - Θέλει και το ποτό το... ποτήρι του!
Η «κοντή» έκδοση ενός Highball, όπου συνήθως σερβίρονται ποτά σκέτα ή με πάγο, ενώ αποτελεί το ιδανικό ποτήρι για ένα κοκτέιλ με ουίσκι.
7. Highball
perierga.gr - Θέλει και το ποτό το... ποτήρι του!
Ψηλό και «άνετο» ποτήρι, ιδανικό για «χορταστικά» κοκτέιλ, αφού η περιεκτικότητά του αγγίζει τα 350 ml. Άλλωστε για να απολαύσεις ένα Bloody Mary χρειάζεσαι αν μη τι άλλο αρκετό… χώρο!
8. Tom Collins
perierga.gr - Θέλει και το ποτό το... ποτήρι του!
Οι περισσότεροι το μπερδεύουν με το Highball, επειδή είναι ψηλόλιγνο, αν και είναι σημαντικά πιο στενό σε μέγεθος. Το ποτήρι Tom Collins είναι αυτό που χρησιμοποιείται ευρέως στα… μπουζούκια, για να ξεγελάει το μάτι σχετικά με την περιεκτικότητα αλκοόλ που χωράει.
9. Τόντι
perierga.gr - Θέλει και το ποτό το... ποτήρι του!
Βασικό χαρακτηριστικό του είναι η λαβή που έχει στο πλάι και είναι ιδανικό για να σερβίρονται ζεστά ποτά, όπως για παράδειγμα ένα Irish coffee. Οφείλει την ονομασία του στην ομώνυμη κατηγόρια κοκτέιλ Toddies.
10. Hurricane Glass
perierga.gr - Θέλει και το ποτό το... ποτήρι του!
Είναι το πιο «διασκεδαστικό» ποτήρι της λίστας, αφού για να το παρουσιάσεις πρέπει πρώτα να το διακοσμήσεις με πολλές ομπρελίτσες, καλαμάκια, κομμένα φρούτα κ.λπ. Με περιεκτικότητα έως και 350 ml είναι ιδανικό για μεγάλα frozen κοκτέιλ, ενώ ενδείκνυται για ένα ποτό δίπλα από την πισίνα ενός 5άστερου ξενοδοχείου!
11. Old Fashioned
perierga.gr - Θέλει και το ποτό το... ποτήρι του!
Μοιάζει αρκετά με το χαμηλό ποτήρι με τη διαφορά ότι η βάση του είναι λίγο πιο στενή, και είναι ιδανικό για ουίσκι σκέτο ή με πάγο.
12. Ballon ή Snifter
perierga.gr - Θέλει και το ποτό το... ποτήρι του!
Είναι το κλασικό ποτήρι για κονιάκ, που έχει ευρεία βάση και πιο στενό τελείωμα, έτσι ώστε να διατηρούνται στο εσωτερικό του όλα τα αρώματα του ποτού. Χρησιμοποιείται επίσης για διάφορα λικέρ και ορισμένες μπίρες.

ΠΗΓΗ<= 

ΟΜΕΛΕΤΑ ΦΟΥΡΝΟΥ

ΟΜΕΛΕΤΑ ΦΟΥΡΝΟΥ
ΥΛΙΚΑ
-1/2 κιλο λουκανικα φραγκφουρτης η’χωριατικα
-6 αυγα
-1 κολοκυθακι
- 1 ντομάτα
-1 πιπερια πρασινη
-1 κρεμμυδι
-1/2 φλυτζανι γαλα
-αλάτι-πιπέρι
-λιγο λαδι για το σοταρισμα.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κοβετε τα λουκανικα,το κολοκυθι,την πιπερια, το κρεμμυδι,και τα σοταρετε στο τηγανι.Προσθετετε και την ντομάτα κομενη σοταρετε ένα-δυο λεπτα ακομα και μεταφερετε σε ένα ταψακι.Αλατοπιπερονετε.Σε ένα μπολ χτυπατε τα αυγα μαζι με το γαλα και περιχυνετε τα λαχανικα στο ταψι.Ψηνετε στους 180 βαθμους για 40’ με 50’ λεπτα.

Read more: http://mamascook.blogspot.com/search/label/%CE%9F%CE%9C%CE%95%CE%9B%CE%95%CE%A4%CE%95%CE%A3%20%20%CE%91%CE%A5%CE%93%CE%91#ixzz1nmghtEVt

ΧΑΛΒΑΣ ΦΟΥΡΝΟΥ ΜΕ ΣΙΡΟΠΙ


ΧΑΛΒΑΣ ΦΟΥΡΝΟΥ ΜΕ ΣΙΡΟΠΙ
ΥΛΙΚΑ
-150 γρ.σιμιγδαλι ψιλο.
-70 γρ.αλευρι που φουσκωνει μονο του.
-6 αυγα.(χωριστα τα ασπραδια)
-2 φυσιγγια βανιλια.
-100γρ.αμυγδαλα κοπανισμενα καλα.
ΣΙΡΟΠΙ
-1/2 κιλο ζαχαρη
-1/2 κιλο κρασι γλυκο samos
-1/2 πορτοκαλι το χυμο του και το ξυσμα.
-φλουδα από ένα λεμονι.
-1 ξυλακι κανελας
-3-4 καρφια γαριφαλα.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεκινατε με το σιροπι:βραζετε όλα τα υλικα μαζι για περιπου 10’ λεπτα.
Εν τω μεταξυ χτυπατε τα ασπραδια στο μιξερ σε σφιχτή μαρεγκα.Χαμηλωνετε στροφες και προσθεστε τους κροκους έναν-έναν.Κλεινετε το μιξερ και αναμειγνυετε στα αυγα το σιμιγδαλι το αλευρι,και τα αμυγδαλα,ανακατευωντας προσεχτικα με τη σπατουλα.Τοποθετειτε το μειγμα σε βουτηρωμενη και αλευρωμενη φορμα, η ταψακι και ψηνετε σε προθερμασμενο φουρνο,180 βαθμους για μιση ωρα περιπου.Βγαζετε από το φουρνο και αφηνετε να κρυωσει.Σιροπιαζετε το κρυο γλυκο με το ζεστο σιροπι.
lixoudis
ΣΑΓΑΝΑΚΙ ΜΕ ΦΟΡΜΑΕΛΑ  ΚΑΙ ΣΟΣ ΜΕΛΙΟΥ
ΥΛΙΚΑ

200 γρ φορμαελα κομμενη σε ροδελες
σουσαμι για το παναρισμα
λιγο αλευρι για το παναρισμα
λαδι για το τηγανισμα
2 αυγα χτυπημενα τα ασπραδια μονο

Για τη σαλτσα μελιου
2 κουταλιες μελι
λιγες σταγονες ξυδι  λευκο
δυοσμος φρεσκος ψιλοκομμενος
1πρεζα ριγανη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βρεχουμε τη φορμαελα με νερο και την παναρουμε με το αλευρι.
Την βουταμε στο χτηπημενο αυγο και την παναρουμε με το σουσαμι.
Τηγανιζουμε σε καυτο λαδι.
Βαζουμε σε ένα σεικερ όλα τα υλικα για τη σαλτσα χτυπάμε καλα και περιχυνουμε με αυτή το σαγανακι.